Graf ligt wel lekker..

Nijmeegse studenten kunnen van half september tot half oktober in een speciaal graf nadenken over de dood, maar vooral over de kwaliteit van het leven. De Nijmeegse studentenpastor John Hacking heeft het graf in de tuin van de kerk zelf gegraven.

Kunstproject
Het graf is een kunstproject met serieuze bedoelingen. “Studenten zijn niet of nauwelijks met de dood bezig. Sterfelijkheid wordt vaak weggewimpeld. In het graf kunnen studenten op een heftige manier, maar in alle rust, nadenken over dood en het leven”, aldus Hacking. Hij zegt geen moralistische bedoelingen te hebben met het project, “ik veroordeel het studentenleven absoluut niet”.

Uitzicht op de hemel
Het is de bedoeling dat iedere ‘bewoner’ een half uur tot maximaal drie uur in het graf verblijft. Een verblijf van vijf minuten zet waarschijnlijk niet erg veel zoden aan de dijk, waarschuwt de studentenpastor. Het graf ligt volgens hem best lekker. De bewoner heeft uitzicht op de randen van het graf en de hemel.

Loutering
De ervaring is niet eng, stelt Hacking, die naast studentenpastor ook schilder “met veel belangstelling voor de relatie tussen hemel en aarde” is. “Het kan louterend werken, al zal de reactie per persoon verschillend zijn. Ik ben heel benieuwd.”

Bron: ANP

Lees ook:Boete voor te lang rouwende moeder
Lees ook:Blessuretijd – (ervaringen van anderen)
Lees ook:Kleurrijke begraafplaats
Lees ook:Mailen vanuit het graf
Lees ook:De kunst van het verliezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.