Categorie: "BOEKEN"

Aandacht voor een overledene

Dit persbericht kwam gisteravond bij mij binnen en ik moet zeggen dat ik enigszins verbaasd was. Ik weet helemaal niets over het hiernamaals en denk dat wanneer het belangrijk was dat we het wisten, we het ook allemaal wel zouden weten.

Yolanda ziet een mogelijkheid om iets voor een overledene te betekenen. Maar heeft een overledene dat wel nodig? Zouden we ons niet moeten focussen op ons korte leven hier? Ben benieuwd naar jullie reacties

- – - – -

Waar is de overledene nu?
Hoe kan ik een overledene bereiken?
Wat kan ik voor een overledene doen?
Wanneer krijg ik een berichtje van de overledene?

In het boekje ‘Aandacht voor een overledene’ krijg je antwoord op deze en andere vragen over het leven na de dood. Yolanda Rijks uit Zeewolde (initiatiefneemster van de website www.overdedood.nl) beschrijft verschillende manieren om je betrokken te blijven voelen bij de overledene, zonder de ander vast te houden.

Het idee voor dit boekje ontstond door reacties op een vraag uit de Cursus Over de dood. De meeste cursisten wisten niet wat je kunt doen voor een overledene, die doorleeft in een andere dimensie. Pas als je weet wát je zelf voor een overledene kunt doen, kun je ermee beginnen.

In dit boekje staat informatie over hoe je een overledene kunt bereiken en wat je zelf voor een overledene kunt doen. Er staan 10 voorleesteksten en 11 oefeningen in die je direct kunt gebruiken.

‘Aandacht voor een overledene’
Wat je zelf voor een overledene kunt doen
Voor meer informatie kun je bij de schrijfster terecht.
Kijk op http://yrijks.overdedood.nl of bel 036-7518501.

- – - – -

Voor Altijd

‘Voor Altijd…’ is een verzamelboek met bijzondere funeraire producten, zoals handgemaakte baarkleden, kunstzinnige kisten, videoportretten, urnen, troostgeschenken, rituele krachtvoorwerpen, herdenkingsschilden, assierraden, alternatief rouwdrukwerk en meer. Ook zijn er producten in opgenomen speciaal gericht op kinderen en prematuurtjes.

http://www.voor-altijd.nl/

Te vroeg overleden BNers

Gevlogen Paradijsvogels, een boek over te vroeg overleden bekende Nederlanders. Hierin zet de Utrechtse Ron Moerenhout twaalf kleurrijke, relatief jong overleden, bekende Nederlanders op een rij. Allen stierven voor hun 55e levensjaar: Herman Brood, Klaas Bruinsma, Boudewijn Büch, Pim Fortuyn, Theo van Gogh, Bart de Graaff, Theo Koomen, Ischa Meijer, Sylvia Millecam, Willem Ruis, Jannes van der Wal en Mathilde Willink.

Na hun dood bleven ze in het nieuws en hun faam neemt soms zelfs mythische proporties aan. Hun intense levens worden beschreven vanaf hun geboorte tot hun onverwachte overlijden en ook wordt aandacht besteed aan de wijze waarop ze voort blijven leven na hun dood. Naast verrassende wetenswaardigheden komen ook minder bekende kanten naar voren. Duidelijk wordt dat er een rode draad loopt door al deze levens. Paradijsvogels staan graag in de schijnwerpers maar zijn anders dan anderen en daarom vaak ook eenzaam. Dit is een boeiend portret van de paradijsvogels die in ons collectieve geheugen gegrift staan.

ISBN: 9789059118263
Paperback € 18,95

Je kind vermoord

In het boek ‘Wraakgevoelens’ beschrijven achttien ouders de moord op hun kind, de gevolgen van het misdrijf, het immense verdriet en de wraakgevoelens die zij koesteren tegen de dader(s).

O.a. Yolande Kleiss (Schiedammer Parkmoord), Inge de Geus, Martin Roos, Jack Keijzer, Arsène van Nierop, Paul Kuiper, Ria van Rooij en Wil Vreeburg. Dit boek is een eerbetoon aan hun volkomen onschuldige kinderen die van hun moordenaar niet langer mochten leven.

Wraakgevoelens, verhalen van ouders van vermoorde kinderen
ISBN: 9079362069
€ 13,95

Cast ‘Komt een vrouw bij de dokter’ bekend

Reinout Oerlemans gaat voor het eerst een boek verfilmen. Voor schrijver Kluun is dat geen probleem, ‘Komt een vrouw bij de dokter’ was zijn eerste boek en dat ‘liep niet gek’. Carice van Houten zal de rol van Carmen vertolken, zij krijgt borstkanker en overlijdt daaraan. Barry Atsma speelt haar man Stein en Anna Drijver speelt zijn minnares Roos, voor wie hij zijn zieke vrouw verlaat.

Heel Nederland las dit boek en de meningen waren verdeeld, is Stein, of eigenlijk Kluun, een klootzak of een bange man die vlucht voor wat er op hem afkomt. En in hoeverre is het de realiteit, dat kun je je ook afvragen. Ben heel benieuwd hoe de karakters op het doek tot uiting komen..

IK ben er nog


Deze blog gaat over doodgaan en dus ook over mensen die door moeten met hun leven nadat een geliefde is overleden. Waar halen zij de kracht vandaan?

Het boek ‘Ik ben er nog’ van Debby Petter beschrijft het verhaal van haar joodse moeder, Hélène Egger (1929). Zij was tien jaar toen de oorlog uitbrak. Ze verloor alles dat haar lief was. Haar twee broers en vader kwamen om en zelf ontsnapte ze op het nippertje aan transport naar een concentratiekamp. Jarenlang zat ze ondergedoken.

Egger overleefde de oorlog en zweeg jarenlang over alles wat ze tijdens de oorlogsjaren door had gemaakt. Na jarenlang zwijgen besloot ze enige tijd geleden haar verhaal te vertellen. Het begon met een video-interview dat ze gaf voor de Shoah Foundation, een non-profit organisatie die in 1994 door Steven Spielberg werd opgericht om de ervaringen vast te leggen van overlevenden en andere getuigen van de Holocaust.

Hierna vertelde ze haar verhaal ook aan haar familie, later ook aan kinderen op scholen via haar gastsprekerschap voor Westerbork. Ze doet dit naar eigen zeggen om “niet dood te hoeven gaan met een hoofd vol oorlog” en om de geschiedenis door te kunnen geven aan de volgende generaties.

Ik ben er nog -Debby Petter
Het verhaal van mijn moeder Hélène Egger
ISBN: 9789060057865
15,-

De dood als erfenis

Jacques Sens heeft als ex treinmachinist tegen zijn wil meerdere mensen overreden. Art. 40 in het wetboek staat dat ook toe, ‘dat als iemand dood wil dat je die ook mag doodrijden’. Een hiaat vindt hij dat. Het heeft namelijk ook een keerzijde, hij en andere machnisten worden met deze zelfmoorden geconfronteerd, zij zijn degene die de laatste seconden meemaken van mensen die dood wilden en kunnen daar niets tegen doen. Omdat de trein simpelweg niet op tijd te stoppen valt, maar ook omdat de wet hen niet beschemt.

Een indringend boek..

De dood als erfenis, J. Sens
24,95

Ongeneeslijk ziek, nou en?

In het boek ‘De Paarse Panda’ beschrijft Sandra (50) hoe het is om ongeneeslijk ziek te zijn. Het is uitgegeven in eigen beheer en de opbrengsten gaan naar de 13 Goede Doelen. Voor meer informatie http://www.depaarsepanda.nl

1001 dagen rouw

Karin Kuiper, weduwe van Karel Glastra van Loon heeft een bijzonder boek geschreven over de periode van rouw, van weduwe zijn.

Haar vlotte schrijfstijl pakt je meteen. Een indringend, bij vlagen humoristisch verhaal over rouw.

Het kan lotgenoten kracht geven om door te gaan met leven, zoals Karin zelf zegt ‘Leven is als onkruid, het groeit gewoon door, rouw of geen rouw’. Ook voor vrienden van een weduwe is dit boek een must . Het vertelt je wat je het beste kunt doen en laten en geeft je inzicht in de gevoelens die een weduwe kan hebben.

ISBN. 9020978217
€ 14,95

Ongeneeslijk ziek genieten van het leven

Kim (33) en haar vriend Ron lijden allebei aan CF (Cystic Fibrosis).Een ongeneeslijke ziekte.

In haar boek Ademloos beschrijft ze de laatste momenten van Ron, hij stierf drie jaar geleden. “Hij was mijn thuis, nu ben ik dakloos”. Een mooie zin en zo vullen meer van dit soort mooie teksten haar boek.

Na Rons dood pakt ze de draad weer op, Baloe, een zwerfhond maakt het dragelijker voor haar. Niet alleen is ze Ron kwijt, ze weet ook dat haar hetzelfde lot te wachten staat. Tenzij er een geschikte donor komt…

Een prachtig liefdesverhaal en het drukt ons allemaal weer met de neus op de feiten: geniet van het leven nu het nog kan & wordt donor!

Paperback €  17,95