Boete voor te lang rouwende moeder

Zojuist las ik een bericht: Een Britse moeder heeft een boete van omgerekend 95 euro van een crematorium gekregen, omdat ze te lang bij de kist van haar vijf weken oude baby was blijven zitten.

De vrouw zat volgens het crematorium tien minuten te lang en tijd is geld, zo meldt de Daily Mail. Normaal krijg je een half uur, maar de uitvaartondernemer had gezegd dat ze tijd genoeg hadden voor de volgende crematie. Haar rouw sloeg dan ook om in schrik toen ze de extra rekening zag: tien keer 8,60 pond per minuut, omgerekend zo’n 95 euro dus.

De uitvaartonderneming heeft inmiddels beloofd het bedrag terug te storten.

De reacties van lezers logen er niet om. Ware woede! Maar veel erger is eigenlijk hoe goed de pers de werkelijkheid kan verbouwen. Het blijft me verbazen.

Wanneer je een uitvaart plant bij een crematorium, betaal je een vast bedrag per uur. Per half uur extra betaal je een x bedrag bij. Ook al gebruik je maar 6 minuten van dat extra half uur. Dat is niet om vervelend te doen, het betekent dat in dat half uur een andere familie geen gebruik kan maken van de ruimte. Simpele rekensom, die iedere uitvaartondernemer kent en geen boete.

Wat wel jammer is, is dat de uitvaartondernemer in deze kwestie tegen de familie zegt dat het nog wel even kan, want er staat geen volgende familie te wachten. Op zich sympathiek en menselijk, maar hij brengt het wel in rekening. Op zich ook niet erg, maar blijkbaar waren de ouders niet op de hoogte van deze regeling.

De werkelijkheid: de uitvaartondernemer was niet duidelijk en nam ook niet de verantwoordelijkheid voor zijn onduidelijkheid. Hij had in dit geval een les kunnen leren en die 95,- zelf moeten betalen.

Lees ook:Graf ligt wel lekker..
Lees ook:Plan je uitvaart
Lees ook:Cremeren, hoe gaat dat in z’n werk? – (praktische info)
Lees ook:Cremeren, maar dan ‘s avonds – (nieuws)
Lees ook:Overledenen worden niet online herdacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.