Overledenen worden niet online herdacht

Uitvaartverzekeraar Dela stapt na een half jaar uit gedenksite Respectance.nl. De andere Nederlandse mediapartner, De Telegraaf, bezint zich nog.

De woordvoerster van Dela bevestigt dat de verzekeraar niet meer betrokken is bij Respectance, een internationale communitysite waar familie en bekenden van overleden de herinnering aan overledenen in leven kunnen houden. Dat doen ze in woord en met beeld.

“We dachten dat er veel gebruik van zou worden gemaakt, maar dat bleek al snel niet het geval. In ruim 6 maanden verschenen er zo’n 300 gedenkberichten. Bovendien bleek er niet echt sprake van een community, want na twee weken keerden bezoekers niet meer terug.”

Het bedrijf Respectance werd halverwege 2006 opgericht door Todd Wilkinson and Richard Derks. In 2007 trokken ze 1,75 miljoen dollar groeikapitaal aan. “Er was in Nederland nog geen leidend platform waar al deze berichten online overzichtelijk samenkomen. Wel zie je steeds meer aandacht voor het thema in zowel binnen als buitenland. Bij de New York Times is de zogeheten obituaries-sectie erg veel verkeer oplevert. In Nederland zien we dat zelfs de NCRV nu met een tv-reeks komt rond het thema overlijden”.

Wanneer ons model verder is uitgewerkt, liggen er voor mediabedrijven als de Telegraaf enorme kansen, zij kunnen hun traditionele kracht op dit gebied ook online uitbreiden. Voor adverteerders zal dit ook weer een nieuw en relevant platform zijn, wij bouwen gewoon verder aan deze nieuwe traditie” aldus Richard Derks.

Bron: emerce.nl

Lees ook:Zelfmoord onder jongeren bijzonder hoog
Lees ook:Afscheid in kunst
Lees ook:Glossy over de dood wint prijs
Lees ook:Theo Maassen close met familie, zelfs na hun dood
Lees ook:Nu ik dood zal gaan – (boeken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.