Vonnis Dr. Death

(ANP) – Voorzitter Gerard Schellekens – ‘Dr Death’ – van de Stichting Vrijwillig Leven (SVL) moet twee maanden de cel in en zijn stichting moet 5000 euro boete betalen wegens hulp bij zelfdoding van een 80-jarige vrouw in november 2007. Daarnaast kreeg hij een voorwaardelijke straf van tien maanden en de stichting een voorwaardelijke boete van 20.000 euro.

Deze straf heeft de rechtbank in Almelo vrijdag uitgesproken. De rechtbank is van mening dat Schellekens als niet-arts zijn boekje te buiten is gegaan en een actieve rol heeft gespeeld door het dodelijke middel pentobarbital te verstrekken aan de vrouw.

Lees ook:Dr. Death
Lees ook:Man laat zieke echtgenote verhongeren
Lees ook:Je eigen levenseinde kiezen – (agenda)
Lees ook:Boete voor te lang rouwende moeder
Lees ook:Vrouw ontwaakt in mortuarium

2 reacties op “Vonnis Dr. Death

  1. André de Hooge

    Daar was die vrouw toch zelf bij???? Wat een onzin; ga nou niet vertellen dat die vrouw niet goed meer bij haar verstand was want dat wil er bij mij niet in!!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Saskia Koffijberg

    Het klopt dat de mevrouw in kwestie er zelf bij was en bij zinnen. Alleen mag een leek niet zomaar een middel toedienen opdat de ander daardoor sterft. Sec gezien houdt Schellekens zich niet aan de wet.

    Maar wat veel erger is, eigenlijk, is dat de arts deze mevrouw niet serieus genomen heeft en haar ook niet heeft doorverwezen naar een arts die wel euthanasie zou willen toepassen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.