Brandweer wil verbod op wensballon

De rijspapieren ‘Dreamflyers’ die ook wel eens na een uitvaart of tijdens een herdenking worden opgelaten, liggen onder vuur, zo blijkt.

De brandweer wil nu een verbod. Zij wijst erop dat de ballonnen van kwetsbaar materiaal zijn gemaakt en een speelbal zijn van de weersomstandigheden. Zo zouden er al talloze branden en verkeersongelukken zijn geweest als zij niet hadden ingegrepen.

Een woordvoerder van brandweerkoepel NVBR zegt in de krant te betwijfelen of het gezonde verstand wordt gebruikt bij het oplaten van de ballonnen, omdat dat vaak gebeurt tijdens feestjes waar wordt gedronken.

Volgens mij is dat de echte oorzaak, het gebrek aan gezond verstand. Deze ballon mag alleen bij windkracht twee of lager worden opgelaten en doorgaans zijn mensen tijdens een uitvaart niet dronken. Voorlopig laat ik ze nog opstijgen, dit mooie symbool.

Bron: Novem

Lees ook:Plan je uitvaart
Lees ook:Begrafeniskomiek te huur
Lees ook:Dreamflyer – (rituelen)
Lees ook:Dit is hoe ik mijn einde zie – (ervaringen van anderen)
Lees ook:Belastingdienst 2009 – (praktische informatie)

Eén reactie op “Brandweer wil verbod op wensballon

  1. uitvaartvoorlichting - Bolink

    In de open ruimte van een wijk waar weinig tot gemiddeld bomen staan is het geen probleem. Maar ik heb 2 jaar geleden als jurylid van de IFA te Aken zo’n herdenkingsballon de boom in zien vliegen en enorme paniek. Maar niks geen brand.

    Tijdens zo’n IFA zitting bij het Crematorium Usselo ( Enschede ) gingen er zes de lucht in totaal geen probleem! Maar tja als er al ******* zijn die gaan vliegeren nabij de autosnelweg zoals de A1 ( heb het hier gezien in Hengelo )kun je nagaan wat dan iemand doet met zo’n wensballon!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.