IK ben er nog


Deze blog gaat over doodgaan en dus ook over mensen die door moeten met hun leven nadat een geliefde is overleden. Waar halen zij de kracht vandaan?

Het boek ‘Ik ben er nog’ van Debby Petter beschrijft het verhaal van haar joodse moeder, Hélène Egger (1929). Zij was tien jaar toen de oorlog uitbrak. Ze verloor alles dat haar lief was. Haar twee broers en vader kwamen om en zelf ontsnapte ze op het nippertje aan transport naar een concentratiekamp. Jarenlang zat ze ondergedoken.

Egger overleefde de oorlog en zweeg jarenlang over alles wat ze tijdens de oorlogsjaren door had gemaakt. Na jarenlang zwijgen besloot ze enige tijd geleden haar verhaal te vertellen. Het begon met een video-interview dat ze gaf voor de Shoah Foundation, een non-profit organisatie die in 1994 door Steven Spielberg werd opgericht om de ervaringen vast te leggen van overlevenden en andere getuigen van de Holocaust.

Hierna vertelde ze haar verhaal ook aan haar familie, later ook aan kinderen op scholen via haar gastsprekerschap voor Westerbork. Ze doet dit naar eigen zeggen om “niet dood te hoeven gaan met een hoofd vol oorlog” en om de geschiedenis door te kunnen geven aan de volgende generaties.

Ik ben er nog -Debby Petter
Het verhaal van mijn moeder Hélène Egger
ISBN: 9789060057865
15,-

Lees ook:Ik ben nog lang niet dood
Lees ook:Verhalenbundel over de dood
Lees ook:Het sprookje van de dood – (boeken)
Lees ook:Wanneer de dood een verhaal vertelt, kun je maar beter luisteren – (boeken)
Lees ook:Kan zij het hiernamaals zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.