Gele fiat met kist op ‘t dak

De EO start een nieuw programma, De Kist. Een auto met een doodskist op het dak moet mensen over de streep trekken om te praten over dit doorgaans lastige onderwerp.

Herman Wegter doet de presentatie: „De dood hoort bij het leven en mag dus een onderwerp zijn voor gesprek. De gesprekken kunnen zowel diepzinnig zijn als ontroerend, maar ook ludiek.” EO-directeur Arjan Lock: „We laten de kwetsbare kanten van het leven zien. Eerlijke televisie waarin we lastige onderwerpen durven te benoemen en maatschappelijke thema’s agenderen.”

De belangrijkste vraag in het programma is: ‘Stel, je hebt nog twee weken te leven, wat doe je dan met die tijd?’

Een leuk initiatief maar ik ben ook heel benieuwd naar de diepgang. Het is heel makkelijk om te zeggen ‘Dan neem ik vrij en ga ik naar Mexico, feest vieren met vrienden’. Maar hoe is het echt om te weten dat je niet lang meer te leven hebt, wat doe je dan? Zouden we van die verhalen niet veel meer van leren?

Lees ook:Het verhaal van Anna, deel 1 – (ervaringen van anderen)
Lees ook:Theo Maassen close met familie, zelfs na hun dood
Lees ook:Zelfmoord, doodsoorzaak nr. 2 onder jongeren – (ervaringen van anderen)
Lees ook:Mijn Maria
Lees ook:Sterven voor het oog van de camera

7 reacties op “Gele fiat met kist op ‘t dak

  1. Smoesnix

    Eindelijk,… de EO heeft eindelijk een onderwerp ontdekt die ook de kijkcijfers stimuleerd.
    Triest dat je er dan gelijk zo quasi luchtig/populair over probeerd te zijn door een doodskist op een fiat te zetten,…..er zou maar iemand zo begraven worden bij de EO.

    Gewoon als tip (voor de kijkcijfers): laat er ook een chauffeur zijn met een baard,……..en een hamer…………………
    en 3 nagels gebruiksklaar zijn riem.

    Ach en gewoon voor het respect aan iedereen, ….mocht ie toch al dood zijn dan zet hem een tulband op i.p.v. een doornenkrans. Wel zo menselijk denk ik!

    Iedereen een vrolijk (kerst)feest en een gelukkig en vooral gezond 2009 want wat de eo dan wel even snapt is dat wanneer je het geheim van de dood wil weten,……je deze moet zoeken…………….in het leven :( (zeker als de levenden kijkcijfers opleveren dus vandaar de lege kist!)

      /   Beantwoorden  / 
  2. roel

    Een hoog show gehalte. Niet respectvol.
    Je zult als wel- of niet christen zojuist een begrafenis hebben meegemaakt en dan komt zo’n er een gele Fiat op de buis aanscheuren met een doodkist op het dak. En dan mag ook nog iedere bekende Nederlander daar iets onzinnigs over zeggen. Op de oude begraafplaats in Driesum staat in het toegangshek Momento Mori. Dat is Gedenkt te sterven. Dat lijkt me een beter vertrekpunt om zinnig over de dood te spreken.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Joke maclean de Jong

    EO waar bent u nou toch allemaal mee bezig ? Uw bedoelingen zijn vast goed maar dit wil ik niet van de EO . Het lijkt wel vermaak over een gevoelig onderwerp.Lijkt ook op een oud programma Taxi en dat kon ik wel waarderen .Jammer.U hoeft niet zonodig populair mee te doen .

      /   Beantwoorden  / 
  4. b pen

    De uitzending van de eo kist in beeld met Kazan was een genoegen om naar te kijken .
    Zo eerlijk en spontaan werden de antwoorden gegeven op de vragen , die door een zeer goede vragensteller naar voren werden gebracht. Deze programma,s zijn veel te snel voorbij en maken van het TV kijken een plezierig genoegen. Vooral als je bemerkt ,dat de antwoorden zo spontaan werden gegeven . Wij hebben genoten van deze avond op de EO zender, waar wij normaal niet snel naar toe seppen , maar nu alweer naar het volgende programma zullen uitzien. B Pen Joure

      /   Beantwoorden  / 
  5. Simone van de Giessen

    Prachtig programma, mijn complimenten!!

    Ik vraag mij alleen af waarom het altijd BN’ers moeten zijn? Waarom nu niet een “doorsnee” Nederlander die zijn of haar kist uitzoekt.

    Hartelijke groet,
    Simone van de Giessen

      /   Beantwoorden  / 
  6. hendrina

    Ik ben het helemaal met Simone v d Giesen eens.
    Waarom altijd de bekende nederlanders.
    Maar dat geldt voor elk tv programma.
    Er zijn heus wel andere interassante mensen.
    Hendrina.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.